A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste de casa

Postat de: xana in Paste

Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la...Citeste continuarea

Snitele cu cartofi pai si ciulama...

Postat de: Adrian2016 in Porc

       Eu cand fac snitele nu ma incurc cu unu, doua, fac mai multe pentru ca imi plac si reci. Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin...Citeste continuarea

Cornulete fragede - Reteta...

Postat de: Oana in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana,...Citeste continuarea

Ghiveci de toamna

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul...Citeste continuarea

Desert tort cu urda si dovleac

Postat de: oanapl in Torturi

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea

Desert briose cu gutui

Postat de: oanapl in Prajituri

Caramelizezi zaharul si adaugi untul. Amesteci pana se omogenizeaza si adaugi gutuia curatata de coaja si taiata cubulete mici. Adaugi scortisoara dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic pana se...Citeste continuarea

Desert tarta cu gutui

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare , plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine...Citeste continuarea

Desert clatite cu banane si...

Postat de: ladydi in Dulciuri

     Batem ouale cu un praf de sare apoi adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce le amestecam bine, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, avand grija sa...Citeste continuarea

Gulas de porc - Reteta savuroasa la...

Postat de: Corina33 in Porc

Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun  Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).  Se toaca ceapa marunt si se pune la...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu crema de alune...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina, se fierb un pic impreuna, amestecand energic, apoi se da de...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Batem ouale cu sare si zahar, apoi adaugam mierea, praful de copt și faina. Împărțim compoziția în doua si o parte o amestecam cu cacaua. Tapetam tava cu hârtie de copt,...Citeste continuarea

3 in 1, mic dejun, pranz si cina

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara punem laptele si sarea la fiert, cand da in clocot, adaugam malaiul, amestecam si apoi adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 15 min. Pregatim un vas rotund de...Citeste continuarea

Desert amandine

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei...Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

lntr-o craticioara, pe foc, se pun la fiert apa, uleiul, zaharul, sarea si untul si se lasa sa fiarba pana face bule. Se ia de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca energic sa nu faca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Postat de: Corina33 in Prajituri

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la...Citeste continuarea

Tocanita cu bureti de roua si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt. Carnatul se taie pe jumatate,...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu arahide sarate,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se amestecă cu mixerul margarina cu zahărul, oul întreg şi laptele, se adaugă apoi cacaua, făina şi praful de copt şi se amestecă, de acum, cu o spatulă. Se...Citeste continuarea

Veggie Burgers

Postat de: xana in Sandvisuri

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești...Citeste continuarea

Pleurotus in sos de rosii cu piure...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea...Citeste continuarea

Desert tarta cu mac si pere

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si...Citeste continuarea

Desert tarta pufoasa cu fructe

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile  cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul. Cernem...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu pui si legume

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un...Citeste continuarea

Fasole verde cu ciuperci si piept...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Pieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le  dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem...Citeste continuarea

Copanele pane, cu pesmet

Postat de: vasimur in Pui

Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se...Citeste continuarea

Ciorba de linte verde cu carnati

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul  si cartofii si le spalam.  Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de dovleac...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,...Citeste continuarea

Aperitiv wafe cu cascaval si masline

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare...Citeste continuarea

Zacusca cu bureti

Postat de: oanapl in Zacusca

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care...Citeste continuarea

Supa groasa din mazare galbena cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se taie ciolanul cuburi.  Ceapa se toaca, telina se taie rondele, morcovii se taie in sferturi, apoi in felii. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.  Se prajeste...Citeste continuarea

Ciolan afumat gatit in cidru

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge.  Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige...Citeste continuarea

Paste cu varza si Cabanos

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se feliaza Cabanosul, ceapa si usturoiul se toaca, iar varza se taie julienne.  Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu si se adauga salamul. Se prajeste...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu salam

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare pana sunt gatiti complet. Se transfera pe o farfurie si se lasa la racit.  Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru dressing intr-un...Citeste continuarea

Rasol de porc cu legume la gratar...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se adauga apa intr-o oala mare si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga rasolul cu partea cu grasime in jos si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Se scoate cu grija din oala si se...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu pui de tara

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert impreuna cu ceapa si morcovii tocate dupa preferinte. Lasam 25 de min. la fiert, apoi...Citeste continuarea

Sandvisuri la tigaie cu aluat...

Postat de: AdrianUdrea in Sandvisuri

Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura la mijlocul ei si se pun acolo drojdia, zaharul si putina apa calda. Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza, se...Citeste continuarea

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....Citeste continuarea

Supa crema de ardei copti

Postat de: elucubratiiculinare in Supe

Se coc ardeii pe grătar, în cuptor sau pe grill. Se scot într-o oală și se presară sare. Se lasă acoperiți minim o oră, după care se curăță de coajă, cotor și semințe....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac, branza si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui ouăle într-un bol înalt împreună cu zahărul măcinat și le mixezi câteva minute până când obții o spumă aerată. Adaugi esența de lămâie...Citeste continuarea

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...Citeste continuarea

Supa de vacuta cu legume

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se spală, se alege de pielițele și vițele nedorite și se pune la fiert cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se completează cu apă caldă, când...Citeste continuarea

Salata de toamna cu bureti

Postat de: oanapl in Muraturi

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care...Citeste continuarea

Desert sarlota chec cu capsuni

Postat de: ctlina in Dulciuri

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: eumimi in Dulciuri

reteta de preparare a papanasilor  Dam branza de razatoare, adaugam ouale, zaharul si scortisoara. Amestecam, apoi adaugam faina si praful de copt. Framantam un aluat moale, dar...Citeste continuarea

Desert Chocolate Cookies

Postat de: Meea in Dulciuri

          Mixăm oul împreună cu zahărul și puțină sare până când acesta își dublează volumul.          ...Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de: Meea in Torturi

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun....Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos

Postat de: Meea in Prajituri

  Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul...Citeste continuarea

Paste cu ton si ciuperci

Postat de: oanapl in Penne

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din...Citeste continuarea

Lasagna dulce, cu branza si visine

Postat de: oanapl in Lasagna

Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]