tarte si placinte rumenite si iscusite
Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care il punem intr-o folie alimentara pe care o dam la rece.
Peste aluatul ramas, adaugam esenta de vanilie, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios, (adaugand treptat faina).
Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15 min.
Pregatim umplutura-branza de vaci o amestecam cu telemeaua data prin razatoare, grisul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul, mixand bine pana ce obtinem o bezea ferma.
Incorporam bezeaua in amestecul de branza, amestecand usor cu o paleta.
Intindem aluatul pe masa infainata dupa care il transferam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Adaugam umplutura de branza, deasupra felii de nectarine si deasupra sfaramam cu degetele aluatul de crumble.
Dam tava la cuptorul incalzit cca. 30 min, o lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar pudra.