Desert tarta cu branza si nectarine

de Lau in Dulciuri, 9 Noi 2017 | 2332 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500-700 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g telemea
  • 2 linguri gris
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 3 nectarine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si nectarine:

Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care il punem intr-o folie alimentara pe care o dam la rece.

Peste aluatul ramas, adaugam esenta de vanilie, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios, (adaugand treptat faina).

Il invelim in folie alimentara si dam la rece 15 min.

Pregatim umplutura-branza de vaci o amestecam cu telemeaua data prin razatoare, grisul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul, mixand bine pana ce obtinem o bezea ferma.

Incorporam bezeaua in amestecul de branza, amestecand usor cu o paleta.

Intindem aluatul pe masa infainata dupa care il transferam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Adaugam umplutura de branza, deasupra felii de nectarine si deasupra sfaramam cu degetele aluatul de crumble.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 30 min, o lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura scoarta de copac