Prajitura Snickers

de Steffy in Prajituri, 10 Noi 2017 | 13500 vizualizari

 

Am incercat aceasta prajitura si este dementiala la gust, v-o recomand. M-am inspirat din reteta doamnei Ela68 de pe acest site. Multumesc pentru corectitudinea retetei!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:
  • 8 albusuri+un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina 000
  • 1 lingurita praf de copt
Glazura 1 - ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba de calitate
  • 2 linguri ulei
Crema caramel:
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr alune prajite, sarate
Glazura 2 - ciocolata neagra:
  • 250 gr ciocolata amaruie cu procent mare de cacao
  • 3 linguri ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 30 minute.

Glazura de ciocolata alba: se topeste la bain-marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin 45 de minute, pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.

Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand mereu, astfel incat sa nu se arda pentru ca devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Mixam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de pe foc. Lasam la foc mic pana devine o crema omogena, amestecand continuu. La final, adaugam alunele.
O lasam la racit, dar nu foarte mult pentru ca se intareste. O verificam, amestecand din cand in cand in ea. O turnam peste glazura de ciocolata alba, care trebuie sa fie rece complet, pentru ca altfel se intrepatrund.

Glazura de ciocolata neagra: se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramelul intarit.

Se lasa la frigider pentru cateva ore si se taie cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

ouale trebuie sa fie la temperatura camerei

2

tava folosita este 22 cm/37 cm

3

am folosit alune prajite si sarate, dar se pot folosi si alune crude, nesarate

4

intre fiecare operatiune (glazura, caramel, glazura) trebuie asteptat minim 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune