Ketchup picant

de Lau in Conserve, 8 Noi 2017 | 12308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii
  • 1 kg ardei kapia
  • 500 g ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti mici
  • 30 ml otet
  • 100 g zahar
  • 1 crenguta cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • busuioc
  • 2 aspirine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii.

Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului).

Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate.

Adaugam crenguta de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ardeii iuti tocati (fara seminte) otetul.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional pana ce scade la jumatate, obtinem o pasta.

Adaugam zaharul, sare, piper, otet dupa gust si mai fierbem cca. 15 min. Scoatem crenguta de cimbru, foile de dafin, adaugam aspirinele pisate si amestecam.

Turnam compozitia in sticle/borcane sterilizate, le intoarcem cu fundul in sus, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca dorim, putem sa mixam cu blenderul pentru a obtine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii si ardei kapia