Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii.
Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului).
Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate.
Adaugam crenguta de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ardeii iuti tocati (fara seminte) otetul.
Lasam sa fiarba, amestecand ocazional pana ce scade la jumatate, obtinem o pasta.
Adaugam zaharul, sare, piper, otet dupa gust si mai fierbem cca. 15 min. Scoatem crenguta de cimbru, foile de dafin, adaugam aspirinele pisate si amestecam.
Turnam compozitia in sticle/borcane sterilizate, le intoarcem cu fundul in sus, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.
Daca dorim, putem sa mixam cu blenderul pentru a obtine o pasta fina.