Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios

de oanapl in Prajituri, 10 Noi 2017 | 4669 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mure
  • Pentru razatura:
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios:

Pui faina intr-un vas, adaugi sarea, untul, smantana, esenta de vanilie, zaharul batut cu oul, praful de copt si se framanti un aluat potrivit de tare.
Speli murele si le scurgi de apa intr-o strecuratoare.
Pentru razatura, amesteci untul moale cu zaharul si cu faina si framanti un aluat, pe care il dai pe razatoarea mare sau il faramitezi.
Intinzi aluatul cu sucitorul si il asezi intr-o tava rotunda unsa cu unt, apoi il intepi din loc in loc. Peste acesta pui murele, apoi razatura si dai tava la cuptor pentru 45 de minute. Lasi sa se raceasca in forma apoi servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si aluat turnat