A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv cu somon afumat

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Razuim coaja din jumătate de lime și alta jumatate o tăiem felii. Lăsați untul timp de 5 minute în afara frigiderului și apoi amestecați-l cu brânză, sare, piper și coaja...Citeste continuarea

Aperitiv cu brie si bacon

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Rețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă. Să prăjim pâinea În tigaie sau plita...Citeste continuarea

Salata cu mere si bacon

Postat de: AnaDavid in Salate

Incepem cu baconul si painea prajita. Pe o placa sau tigaie punem baconul pana se face crocant. Facem si paine prajita pana cand devine crocanta. Cu frunzele de salata acoperim...Citeste continuarea

Frigarui marinate in sos de soia

Postat de: AnaDavid in Porc

tăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte...Citeste continuarea

Desert muffins cu vanilie si inima...

Postat de: AnaDavid in Prajituri

Bateți ouale cu zahăr până devineo cremă. Se pune lapte, unt și ciocolată albă impreuna si se topeste la bain marie. Adăugați ciocolata topita peste compozitia de ouă și...Citeste continuarea

Burger buns - paine pentru hamburger

Postat de: AnaDavid in Piine

Intr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total. Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si...Citeste continuarea

Parmigiana de vinete- melanzane...

Postat de: AnaDavid in Mancaruri de legume

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces. Se usuca bine si se sterg de sare...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: AnaDavid in Supe/Ciorbe

Curatati cartofii și tăiați mici cuburi de 1-1,5 cm, procedati la fel si cu telina. Tăiați ceapa fină și caliti cu ulei și unt până când devine transparenta. Se adaugă...Citeste continuarea

Pesto cu busuioc

Postat de: AnaDavid in Sosuri

Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa...Citeste continuarea

Desert tarta in doua culori cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut...Citeste continuarea

Tocana de ardei si rosii proaspete

Postat de: AnaDavid in Mancaruri de post

Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de...Citeste continuarea

Desert brownies

Postat de: AnaDavid in Prajituri

Se incalzesta cuptorul la 180 grade C si punem gratarul in partea inferioara a cuptorului. Imbracam cu hartie de copt o forma pentru brownies, de 20 cm. Intr-un bol, punem untul, zaharul,...Citeste continuarea

Pizza cu piept de pui

Postat de: abetina in Pizza

   Se pune faina in vas, se adauga laptele dulce caldut ca apa de vara, putina sare si drojdia topita in lapte, un ou, margarina si se face un aluat suficient de tare; spre final, se...Citeste continuarea

Pate de ficatei de pui

Postat de: AnaDavid in Ficat

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si telemea

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si crema de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se...Citeste continuarea

Salata de toamna cu sfecla

Postat de: AnaDavid in Salate

Se taie salata bucati mai mari și se pune direct pe farfurie. Se curata de coaja morcovii și sfecla si se rad, le punem în farfurie unul peste celălalt peste salata. Adaugam branza...Citeste continuarea

Pui pe sticla - beer can chicken

Postat de: AnaDavid in Pui

Amestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf. Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi...Citeste continuarea

Souvlaki - frigarui grecesti

Postat de: AnaDavid in Porc

  Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore. Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem...Citeste continuarea

Tzatziki - sosul de iaurt grecesc

Postat de: AnaDavid in Sosuri

Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa. Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de...Citeste continuarea

Rulouri de pulpe de pui cu sos de bere

Postat de: AnaDavid in Pui

Batem putin pulpele de pui ca să fie mai uniforme. Folosim foi trasparente pentru a acoperi carnea si dupa ce am procedat asa, batem usor cu un pahar pentru ca nu vrem sa gaurim carnea. Facem...Citeste continuarea

Aperitiv telemea marinata

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați. Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii...Citeste continuarea

Supa de ceapa

Postat de: AnaDavid in Supe/Ciorbe

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri. Se prăjește cu ulei...Citeste continuarea

Lasagna cu anghinare

Postat de: AnaDavid in Lasagna

Se taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre. Indepărtam pielita de...Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de: AnaDavid in Mancaruri de legume

Punem uleiul într-o tigaie sa se incalzeasca si adaugam usturoiul zdrobit, sucul de roșii și busuioc. Adăugam sare și piper și gătim timp de 10 minute. Intre timp, pregatim toate...Citeste continuarea

Desert Pound Cake cu levantica

Postat de: AnaDavid in Dulciuri

Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa. Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine. Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ricotta si...

Postat de: Oana in Prajituri

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si bezea

Postat de: Oana in Prajituri

Blat : Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor...Citeste continuarea

Desert Tort Dobos

Postat de: Oana in Torturi

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc, pentru rapiditate eu am o tigaie teflonata pe care o folosesc doar la asa ceva. Pun capacul si se patrund foarte repede. Curatati vinetele de pielite si le lasati la...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri cu salam

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se...Citeste continuarea

Desert Tiramisu reţetă...

Postat de: Ksenya in Prajituri

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...Citeste continuarea

Focaccia de masline si rosii cu...

Postat de: xana in Piine

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...Citeste continuarea

Desert bilute de cocos si ricotta

Postat de: xana in Dulciuri

Amestecam branza cu zaharul pana acesta se topeste. Separat, topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam sarea, 100 de grame de fulgi de cocos si ciocolata amestecului de branza si incorporam...Citeste continuarea

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de: AlexTeacher in Pui

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...Citeste continuarea

Saramura de peste in stil vietnamez

Postat de: AlexTeacher in Peste

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare isi aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil....Citeste continuarea

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Postat de: Corina33 in Paste

Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs. Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si...Citeste continuarea

Deliciu cu pui, masline si branza

Postat de: oanapl in Pui

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper...Citeste continuarea

Pastrav somonat la cuptor

Postat de: AlexTeacher in Pastrav

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...Citeste continuarea

Desert chec zebra cu portocale

Postat de: Oana in Prajituri

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...Citeste continuarea

Paste cu pui la cuptor

Postat de: Oana in Paste

Pentru inceput taie ceapa si usturoiul marunt, iar pieptul de pui cuburi. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si soteaza ceapa si usturoiul. Adauga carnea si lasa pe foc pana scade si puiul este...Citeste continuarea

Placintele cu pui

Postat de: Oana in Pui

Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu avocado...

Postat de: oanapl in Salate

Dacă folosești fasole uscată, o pui în apă pentru a se înmuia (timp de 6-8 ore), o clătești cu apă rece și o pui la fiert pentru aproximativ 1 h. După ce a fiert, o...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ceapa

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dulceata de visine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri in bacon, din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert. Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt. Când cartofii au fiert, se lasă să se...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si gem de pere...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol amestecati untul rece, cu oul si vanilia. Adaugati praful de copt, sarea, apoi faina, treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Tapetati cu...Citeste continuarea

Desert tort Dana

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel,...Citeste continuarea

Paste cu rosii si ciuperci

Postat de: xana in Paste

Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Dam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]