Cu foi fragede si super aromata cu scortisoara, va prezentam Reteta de placinta cu dovleac.
Ingredientele sunt simple si accesibile: dovleac, unt, oua, faina, zahar
Ingredientele pentru Reteta de placinta cu dovleac sunt:
Foi:
Umplutura:
Iata cat de simplu se prepara Reteta de placinta cu dovleac
Foi: Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua.
Se intinde prima foaie direct pe hartie de copt si se transfera apoi in tava de 20x30cm.
Umplutura: Dovleacul copt se paseaza cu zdrobitorul de cartofi. Se adauga zaharul pudra, scortisoara si grisul si se amesteca totul bine. Se rastoarna umplutura in tava peste foaia de aluat. Se niveleaza bine si se intinde si a doua foaie de aluat care se pune deasupra. Se taie marginile aluatului si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se coace placinta la 180 de grade timp de 30-40 de minute pana se rumeneste usor deasupra.
Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
1
Tava are 20x30 cm.
2
Daca vreti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar in compozitia de dovleac.
3
Puteti pune si bucati de nuca, daca va place.