tarte si placinte rumenite si iscusite
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet.
Incepem sa framantam un aluat, adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen si elastic, la final, framantam cu uleiul pana ce se incorporeaza.
Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.
Intr-un ceaun adaugam dovleacul dat prin razatoare, zaharul si punem sa se caleasca pana ce scade zeama.
Luam de pe foc adaugam ciocolata, nuca tocata, esenta, scortisoara, amestecam si lasam sa se raceasca.
Intindem aluatul pe masa infainata sub forma dreptunghiulara, intindem umplutura pe toata suprafata.
Rulam aluatul cat mai strans. Luam un capat al sulului de aluat si rulam spre interior dandu-i forma de melc.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.