Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 15 Noi 2017 | 4882 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
In ultima vreme am pregatit multe tarte, fie dulci, fie sarate, pentru ca sunt destul de versatile si ne si plac foarte mult. Aceasta, ce o aduc astazi in fata voastra, este o tarta dulce care ne-a incantat si am savurat-o pana la ultima firimitura. Caramelul se combina perfect cu anansul si crema de vanilie! Trebuie neaparat sa incercati ca sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 170 gr unt
  • 1 ou
  • 240 gr faina
  • 1 ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Pentru crema de vanilie:

  • 550 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 compot ananas bucati

Pentru caramel:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita unt 80% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie:

Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati.
Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Presarati putina faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul.
Intindeti o foaie potrivit de groasa, apoi o asezati intr-o tava de tarta, cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt.
O asezati usor cu mana, o intepati cu furculita din loc in loc si taiati surplusul de pe margini.
O dati 2-3 ore la frigider.
Dupa acest timp, introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumeneste usor crusta. Cam 20 de minute dureaza.
O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul.
Adaugati amidonul si putin din lapte, amestecati pana amidonul este complet dizolvat.
Restul de lapte il puneti la fiert intr-o cratita.
Despicati pastaia de vanilie, luati cu cutitul semintele, iar cand laptele da in clocot, dati focul la mic, puneti semintele de la pastaia de vanilie, dar si pastaia.
Adaugati amestecul cu galbenusuri, invartiti mereu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Aruncati pastaia de vanilie.
Frisca rece o mixati spuma, o incorporati in crema de vanilie rece, cu ajutorul unei palete.

Caramelul:
Intr-o cratita mai groasa topiti zaharul.
Cand s-a topit complet, adaugati untul, amestecati.
Rasturnati si frisca lichida, amestecati. Atentie la aburi.
Lasati caramelul la foc mic, pana are consistenta unei smantani mai groase. Amestecati din cand in cand in el.
Cand este gata, luati cratita de pe foc, lasati 5-10 minute sa se racoreasca caramelul.
Ananasul il scurgeti de suc, iar fructele le taiati bucatele mai mici.
Peste crusta de tarta puneti caramelul, apoi ananasul.

Rasturnati si crema peste, o nivelati si dati la rece 3-4 ore tarta sau chiar peste noapte.
O decorati dupa plac.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine