"Tarte si placinte rumenita si iscusite"
Aluatul foietaj se lasa la decongelat.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Pe masa se pune aluatul pe hartia de copt si se netezeste cu sucitorul.
Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie in fasii de 1,5-2 cm.
Se pun merele scazute pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pe margine.
Se pune intr-o tava cu hartia de copt cu tot.
Se unge cu galbenusul de ou batut.
Se pune in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se taie rece si se serveste.
Pofta Buna!