Desert tarta cu dovleac si mere

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2017 | 3003 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g dovleac curatat
  • 500 g mere
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si mere:

Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol cernem faina, adaugam cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie, adaugam untul taiat cubulete, ouale batute cu esenta si framantam un aluat omogen (daca este nevoie, mai adaugam faina).

Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Pe masa infainata intindem aluatul, asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, presaram o lingura de gris, adaugam umplutura.

Cu restul de aluat, facem un grilaj deasupra, ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere