Tarte si placinte rumenite si iscusite
O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!
Aluat:
Umplutura:
Aluatul:
Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta aluatul cat sa se omogenizeze si sa devina elastic. Se lasa aluatul sa se odihneasca in bucatarie la loc cald.
Carnea se spala, se taie si se toaca impreuna cu ceapa, ciupercile si ceapa verde.
Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul se incinge usor, se pune compozitia si se tine la foc mic pana se albeste carnea, se adauga dupa gust, sarea piperul, mararul, patrunjelul tocat, se trage tigaia de pe foc, se pune ketchupul, mustarul, apoi cand compozitia este racita se adauga smantana cu oul batut si la final pesmetul, se amesteca si se omogenizeaza umplutura.
Pe o suprafata usor infainata se pune aluatul si se imparte in doua bucati egale( eu le-am cantarit)
Se intind foile.
In tava tapetata clasic se pune prima foaie de aluat, apoi compozitia, se acopera cu a doua foaie( eu am oprit o fasie pentru decor), am uns placinta cu galbenusurile batute cu lapte si am copt-o la cuptorul incins la 190 de grade timp de 40 de minute.
Am taiat placinta calda, de fapt asa se si mananca, e buna chiar fierbinte!