Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

de Oana in Torturi, 14 Noi 2017 | 8956 vizualizari

 

Cea mai buna combinatie de blat si crema, este minunat!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml espresso
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml espresso
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spirala cu cafea si mascarpone:

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus.

Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade, aproximativ 10 minute.

Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed. Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema.

Crema: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Opreste o treime din crema pentru décor.

Asamblare: Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt. Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema. Ruleaza prima fasie si pune-o "in picioare" pe un platou. Ruleaza apoi cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort. Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cateva ore.

Glazura: Pune cafeaua fierbinte peste ciocolata taiata marunt, adauga smantana fierbinte, zaharul pudra si amesteca totul pana se topeste la bain marie. Glazureaza apoi tortul si decoreaza-l cu crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Anamaria