A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort Marius

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...Citeste continuarea

Piept de manzat in sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

Este de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și...Citeste continuarea

Snitele de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu rahat

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei....Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la...

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi turnam in compozitie pe rand uleiul, esenta de rom si laptele si amestecam bine. Dupa aceea adaugam faina si...Citeste continuarea

Desert tort cu portocale si frisca

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi...Citeste continuarea

Mancare cu varza dulce (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, iar cand devine aurie, se adauga sare si piper, dupa gust, 2 pahare cu apa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp, se curata...Citeste continuarea

Ostropior cu carnati si aripioare

Postat de: eumimi in Pui

Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete calde cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu cafea

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am...Citeste continuarea

Desert tort cu mango

Postat de: cristina1985 in Torturi

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina,...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: Bucataras in

Aluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

    Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug...Citeste continuarea

Mancarica cu legume si carnati

Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carne

     Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si prazul, ardeiul si morcovul, se toaca si se pun peste cartofi. Se adauga si rosiile...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine...Citeste continuarea

Desert tarta cu mure si aluat...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui faina intr-un vas, adaugi sarea, untul, smantana, esenta de vanilie, zaharul batut cu oul, praful de copt si se framanti un aluat potrivit de tare. Speli murele si le scurgi de apa intr-o...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si crusta de nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste, isi tripleaza volumul si e ca un fir continuu. Amesteci faina cu praful de copt si apoi o cerni si o adaugi treptat...Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare. Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de...Citeste continuarea

Tarta cu branza, dovlecei si rosii...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Lasi foietajul sa se decongeleze in frigider. Toci ceapa marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei. Cureti dovlecelul, il tai felii si il adaugi peste ceapa. Il lasi la calit pana se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul...Citeste continuarea

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

Postat de: oanapl in Ficat

Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi...Citeste continuarea

Aperitiv placinta colorata

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si mere

Postat de: xana in Dulciuri

Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a...Citeste continuarea

Desert placinta cu o gutuie, doua...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluatul : Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final,...Citeste continuarea

Pui umplut la cuptor cu cartofi

Postat de: AlexTeacher in Pui

Umplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave. Adauga ulei de masline in...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: Steffy in Prajituri

Blatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt....Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si nectarine

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de...Citeste continuarea

Salata de castraveti

Postat de: sufletista in Conserve

Castravetii ii spalam si ii taiem felii (i-am dat prin razatoare ), ii amestecam cu 2 linguri de sare, ceapa taiata solzisori, acoperim si lasam la frigider 1 ora. Intre timp, intr-o cratita...Citeste continuarea

Sandwich cu piept de pui

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Pieptul de pui se taie si se caleste in putin ulei, pana devine alb. Se toarna putina apa si se fierbe 1 ora, timp in care se mai adauga (apa), daca este nevoie. Timpul total de gatire este de 1...Citeste continuarea

Reteta de spaghete cu carne de porc...

Postat de: RODIMUR in Spaghete

Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti,...Citeste continuarea

Reteta traditionala si delicioasa...

Postat de: sufletista in Ciorbe

Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare: Punem oasele de vita la fiert,  in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie. Cand nu...Citeste continuarea

Reteta de prajitura insiropata cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de vanilie si...

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

Pentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de...Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de mustar

Postat de: Bucataras in

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius; Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati; Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin,...Citeste continuarea

Ciorba saracului

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală și se...Citeste continuarea

Marinata de peste

Postat de: vasimur in Peste

După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15...Citeste continuarea

Ketchup picant

Postat de: sufletista in Conserve

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii. Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului). Sucul de rosii obtinut il...Citeste continuarea

Reteta de midii la tigaie in sos de...

Postat de: amalia01 in Fructe de mare

Preparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute. Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat...Citeste continuarea

Zacusca

Postat de: sufletista in Zacusca

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu gem de gutui...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam...Citeste continuarea

Desert chec cu pere si ciocolata

Postat de: sufletista in Prajituri

Perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie. Mixam untul moale cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu telemea

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]