Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort Marius
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...Citeste continuarea
Pizza vegetariana cu blat Alka...
Postat de: Bucataras in PizzaTaie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...Citeste continuarea
Piept de manzat in sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in VitaEste de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și...Citeste continuarea
Snitele de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu...Citeste continuarea
Desert placinta cu rahat
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei....Citeste continuarea
Cotlet de porc (vrabioara) la...
Postat de: vasimur in PorcSe curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...Citeste continuarea
Desert chec cu cacao
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriIntr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi turnam in compozitie pe rand uleiul, esenta de rom si laptele si amestecam bine. Dupa aceea adaugam faina si...Citeste continuarea
Desert tort cu portocale si frisca
Postat de: CofetariiBucatari in TorturiBlat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi umpluti cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi...Citeste continuarea
Mancare cu varza dulce (de post)
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, iar cand devine aurie, se adauga sare si piper, dupa gust, 2 pahare cu apa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp, se curata...Citeste continuarea
Ostropior cu carnati si aripioare
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete calde cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu cafea
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am...Citeste continuarea
Desert tort cu mango
Postat de: cristina1985 in TorturiAluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina,...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: Bucataras inAluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug...Citeste continuarea
Mancarica cu legume si carnati
Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si prazul, ardeiul si morcovul, se toaca si se pun peste cartofi. Se adauga si rosiile...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere
Postat de: oanapl in PrajituriCerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine...Citeste continuarea
Desert tarta cu mure si aluat...
Postat de: oanapl in PrajituriPui faina intr-un vas, adaugi sarea, untul, smantana, esenta de vanilie, zaharul batut cu oul, praful de copt si se framanti un aluat potrivit de tare. Speli murele si le scurgi de apa intr-o...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si crusta de nuci
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriBati ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste, isi tripleaza volumul si e ca un fir continuu. Amesteci faina cu praful de copt si apoi o cerni si o adaugi treptat...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare. Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de...Citeste continuarea
Tarta cu branza, dovlecei si rosii...
Postat de: oanapl in Mancare copiiLasi foietajul sa se decongeleze in frigider. Toci ceapa marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei. Cureti dovlecelul, il tai felii si il adaugi peste ceapa. Il lasi la calit pana se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci, piept...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFaina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul...Citeste continuarea
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
Postat de: oanapl in FicatPrepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi...Citeste continuarea
Aperitiv placinta colorata
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAmesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si mere
Postat de: xana in DulciuriMerele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a...Citeste continuarea
Desert placinta cu o gutuie, doua...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluatul : Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final,...Citeste continuarea
Pui umplut la cuptor cu cartofi
Postat de: AlexTeacher in PuiUmplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave. Adauga ulei de masline in...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: Steffy in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt....Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si nectarine
Postat de: sufletista in DulciuriCernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de...Citeste continuarea
Salata de castraveti
Postat de: sufletista in ConserveCastravetii ii spalam si ii taiem felii (i-am dat prin razatoare ), ii amestecam cu 2 linguri de sare, ceapa taiata solzisori, acoperim si lasam la frigider 1 ora. Intre timp, intr-o cratita...Citeste continuarea
Sandwich cu piept de pui
Postat de: cristina1985 in SandvisuriPieptul de pui se taie si se caleste in putin ulei, pana devine alb. Se toarna putina apa si se fierbe 1 ora, timp in care se mai adauga (apa), daca este nevoie. Timpul total de gatire este de 1...Citeste continuarea
Reteta de spaghete cu carne de porc...
Postat de: RODIMUR in SpaghetePreparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti,...Citeste continuarea
Reteta traditionala si delicioasa...
Postat de: sufletista in CiorbeCum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare: Punem oasele de vita la fiert, in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie. Cand nu...Citeste continuarea
Reteta de prajitura insiropata cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de vanilie si...
Postat de: auragiuverdea1990 in DulciuriPentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de mustar
Postat de: Bucataras inIncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius; Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati; Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin,...Citeste continuarea
Ciorba saracului
Postat de: RODIMUR in CiorbeCeapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală și se...Citeste continuarea
Marinata de peste
Postat de: vasimur in PesteDupă ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15...Citeste continuarea
Ketchup picant
Postat de: sufletista in ConserveRosiile spalate le trecem prin masina de rosii. Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului). Sucul de rosii obtinut il...Citeste continuarea
Reteta de midii la tigaie in sos de...
Postat de: amalia01 in Fructe de marePreparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute. Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: sufletista in ZacuscaArdeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu gem de gutui...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu dovlecei
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Desert chec cu pere si ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriPerele le curatam de coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie. Mixam untul moale cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Aperitiv rasucite cu telemea
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea