Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

de Bucataras in , 19 Dec 2017 | 9218 vizualizari

 

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit. 

 

INGREDIENTE

  • Piept de porc fara os – 1,5 kg
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Coaja de la o lamaie
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingura
  • Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
  • Vin alb – 200 ml
  • Apa – 200 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Garnitura de cartofi dulci:

  • Cartofi dulci – 5 buc
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Vin alb demisec – 40 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor:

Se cresteaza soriciul;

Se unge carnea cu putin ulei de masline;

Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;

Se potriveste de sare si piper;

Se baga salvia si patrunjelul in interior;

Se ruleaza bine si se leaga;

Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;

Se inlatura folia si se creste temperatura  la 200 de  grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);

Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;

Cartofii se curata si se taie wedges;

Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;

 

Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min; 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar