Aperitiv saratele cu branza de burduf

de abetina in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2017 | 5323 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de burduf Napolact
  • 400 gr untura
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri seminte chimen
  • 4 oua (3 galbenusuri in aluat si un ou pentru uns)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita de sare 
  • faina de grau cat cuprinde (eu am folosit aproximativ 1 kg.de faina)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza de burduf:

 Se pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca.

Scoatem apoi cate o bucatica de aluat, o intindem sub forma de foaie si o taiem cu o forma speciala, punem saratelele in tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu seminte de chimen. Este bine sa facem foaia grosuta cam de 1 cm, asa vor iesi saratele foarte pufoase si cu aspect placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu leurda si branza de burduf