Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

de oanapl in Dulciuri, 20 Dec 2017 | 4669 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei (Dolce fac verde).

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri fulgi secară sau ovăz
  • 30 curmale mici spre medii
  • 1 banană
  • 6 linguri caju crud
  • 2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
  • pentru decor:
  • 3-4 linguri de polen crud
  • 3-4 linguri seminţe de cânepă decorticate
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu polen si seminte de canepa:

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju. 
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le mixezi până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate le hidratezi în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.

 Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate și le mixezi. Va rezulta un “aluat” lipicios, care îl lași la rece 10-15 minute. Iei câte o linguriță de aluat între palme și îi dai forma unei bile apoi o învârți prin polenul împrăştiat pe o farfurie. Jumătate din bomboane le acoperi cu polen și jumătate le acoperi cu seminţe de cânepă decorticate.
Le ții la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu polen si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine