Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

de Adi in Ficat, 18 Dec 2017 | 18967 vizualizari

 

O mancare rapida si pe placul tuturor, asa as descrie eu acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare ficatei de pui:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 125 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri sos de soia
  • patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 250-300 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta:

Preparare ficatei de pui.

Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.

Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pun la prajit in ulei incins, intorcandu-i de pe o parte pe cealalta si pudrandu-i cu boia de ardei pe parcurs.

Se adauga si foile de dafin pentru un plus de aroma.

Cand sunt aproape patrunsi, se adauga sosul de soia, 2 catei de usturoi taiati rondele si putin cimbru uscat.

Intre timp se prepara mujdeiul.

Se curata usturoiul si se piseaza presarat cu sare grunjoasa.

Se freaca, apoi, picurand ulei, se stinge cu putina apa rece si se adauga smantana pentru cremozitate.

Preparare mamaliguta.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dizolva.

Se adauga si o mana de malai si se lasa sa atinga din nou punctul de fierbere.

Se adauga apoi malaiul, in ploaie si se amesteca intens pentru a nu se forma cocoloase.

Se fierbe mamaliguta pana se ingroasa consistent, amestecand continuu in ea, iar la final, se adauga untul.

Se servesc ficateii presarati cu patrunjel verde, alaturi de mamaliguta si usturoi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui in sos rosu cu stafide