Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

de Adi in Ficat, 18 Dec 2017 | 20120 vizualizari

 

O mancare rapida si pe placul tuturor, asa as descrie eu acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare ficatei de pui:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 125 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri sos de soia
  • patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 250-300 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta:

Preparare ficatei de pui.

Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.

Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pun la prajit in ulei incins, intorcandu-i de pe o parte pe cealalta si pudrandu-i cu boia de ardei pe parcurs.

Se adauga si foile de dafin pentru un plus de aroma.

Cand sunt aproape patrunsi, se adauga sosul de soia, 2 catei de usturoi taiati rondele si putin cimbru uscat.

Intre timp se prepara mujdeiul.

Se curata usturoiul si se piseaza presarat cu sare grunjoasa.

Se freaca, apoi, picurand ulei, se stinge cu putina apa rece si se adauga smantana pentru cremozitate.

Preparare mamaliguta.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dizolva.

Se adauga si o mana de malai si se lasa sa atinga din nou punctul de fierbere.

Se adauga apoi malaiul, in ploaie si se amesteca intens pentru a nu se forma cocoloase.

Se fierbe mamaliguta pana se ingroasa consistent, amestecand continuu in ea, iar la final, se adauga untul.

Se servesc ficateii presarati cu patrunjel verde, alaturi de mamaliguta si usturoi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei inabusiti cu sos aromat