Sarmale cu carne de porc

de Bucataras in Kamis, 20 Dec 2017 | 15245 vizualizari

 

Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare. 

 

INGREDIENTE

  • Varza murata – 1 buc
  • Carne de porc, tocata – 1 kg
  • Costita afumata – 200 g
  • Orez de sarmale – 100 g
  • Ceapa – 1 buc
  • Condimente pentru sarmale Kamis – 1 lingura
  • Cimbru Kamis – 2 lingurite
  • Foi de dafin Kamis – 4 buc
  • Piper negru boabe Kamis – 1 lingura
  • Sare, piper – dupa gust
  • Suc de rosii – 550 ml
  • Apa – 200 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc:

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;

Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;

Taie-le la dimensiunea dorita;

Resturile toaca-le marunt;

Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;

Umple foile de varza cu compozitia;

Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale

Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;

Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);

Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;

Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;

Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;

Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;

Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;

Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius, pentru cca.4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);

Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;

 Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar