A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Strudel cu mere cu aluat de casa,...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema...

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat : 1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit. 2. Mixati...Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...Citeste continuarea

Pizza rolls

Postat de: UrsanMihaela in Pizza

Se intinde aluatul. Se pune peste aluat sos barbeque. Se rade branza. Se taie carnatul si baconul in bucati si se prajeste in ulei. Se taie patrunjelul. Se pune carnatul cu...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le...Citeste continuarea

Desert tort cu crema Kinder Bueno

Postat de: Meea in Torturi

 Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri...Citeste continuarea

10 tipuri de pizza pe felii de paine

Postat de: Meea in Pizza

      Tăiem bucăți roșiile și le punem la călit în ulei de măsline. Adăugăm și usturoiul și le lăsăm pe foc 2-3  minute.  Adăugăm pasta de tomate...Citeste continuarea

Desert biscuiti indragostiti

Postat de: abetina in Dulciuri

Se amesteca intr-un castron untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un...Citeste continuarea

Desert tort inima cu mascarpone si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de sampanie

Postat de: Veronica22 in Pui

 Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper.  Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza.  In untul topit se pune prazul si se caleste. Se...Citeste continuarea

Cocktail Vis de primavara

Postat de: Veronica22 in Cocktail

 In fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta. Citeste continuarea

Deliciu de ciocolata

Postat de: Veronica22 in Love Smoothies

Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca foarte bine. Turnam compozitia in pahare si decoram cu frisca, frunze de menta si zmeura. Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: xana in Mancaruri de post

Curatam cartofii si ii punem la fiert. Ardeiul il coacem direct pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si il taiem fasii. Taiem marunt ceapa si conopida si le amestecam impreuna cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de...

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...Citeste continuarea

Desert napolitane de post

Postat de: xana in Dulciuri

Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet. Turnam sosul peste...Citeste continuarea

Mancare de varza alba cu carne de porc

Postat de: trifadalia in Porc

Varza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si blat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola Măcinăm granola, dar nu foarte fin. Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată. Amestecăm...Citeste continuarea

Pasta arrabiata a la Cristina

Postat de: Cristina82 in Fusilli

Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la...Citeste continuarea

Desert tortulet de biscuiti

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mai intai pregatim ciocolata calda. Se poate folosi cappucino, ness sau cafea. Amestecam crema de ciocolata cu untul moale. Lasam putin crema la rece. Inmuiem foarte putin biscuitii in...Citeste continuarea

Desert banane pane umplute cu...

Postat de: Cristina82 in Dulciuri

Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti. Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii...Citeste continuarea

Mini checuri din carne cu mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia...Citeste continuarea

Sandvis cu bacon, avocado si ou posat

Postat de: Gheorghita_T in Sandvisuri

Mod de lucru: Avocado se taie in jumatate,  eu am preferat sa folosesc doar o jumatate de avocado si am curatat de coaja aceea jumatate, dupa care am taiat-o in felii, iar feliile...Citeste continuarea

Afumatura la cioroi, alias slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am scos de la congelator coastele, carnea si carnatul, le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am portionat si le-am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, am pus uleiul si apa,...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate

Postat de: eumimi in Peste

Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava....Citeste continuarea

Friptura de rata cu cartofi si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Rata

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala...Citeste continuarea

Desert colacei cu fructe confiate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte. Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si cafea

Postat de: abetina in Torturi

  Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.  ...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală bine și se pun la fiert, la foc iute, cu 2 litri de apă rece și sare. Se spumuiește, când este cazul. Se curăță...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza de burduf

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Chiftele cu spanac si naut

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru foi:          Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu jeleu de...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ceapa caramelizata

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min. Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte. Intre timp,...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu mere

Postat de: Corina33 in Prajituri

Merele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu...Citeste continuarea

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape...Citeste continuarea

Paine pufoasa cu susan

Postat de: eumimi in Piine

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cappuccino...

Postat de: merisor67 in Torturi

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...Citeste continuarea

Desert prajitura Triunghiul dragostei

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm. Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal. Pentru blatul alb se mixează...Citeste continuarea

Desert rulada Ducesa

Postat de: ancutsa in Prajituri

     Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa...Citeste continuarea

Desert tiramisu fara oua si fara cafea

Postat de: eumimi in Torturi

Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin. Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi.  Mixam...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop...

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le...Citeste continuarea

Musaca cu sos bechamel

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui...Citeste continuarea

Desert cheescake cu Oreo

Postat de: panacris in Torturi

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează...Citeste continuarea

Ciolan de porc afumat cu cartofi,...

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]