Nu sunt chiar portofele, de fapt sunt niste triunghiuri, dar cum nu suna bine, le-am numit portofele. Am folosit acelasi aluat ca cel pentru placinta cu branza.
Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora. Amestecam intr-un castron osanza cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand, spre interior, pana la jumatatea aluatului, fara a le petrece, apoi pliem aluatul de la jumatate, suprapunand partile.Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Taiem pieptul de pui spalat si scurs in cubulete mici, pe care le punem intr-o tigaie in uleiul de masline incins pana se rumenesc usor.Cand este aproape gata adaugam sare, piper si busuioc.Scoatem pieptul de pui si il punem intr-un castron sa se raceasca, apoi il amestecam cu porumbul si mozzarella sfaramata.Intindem pe un blat usor infainat cate o foaie de aluat( tinuta la frigider )sub forma de patrat. Taiem aluatul in 9 patrate mai mici, cat mai egale cu ajutorul unui cutit ascutit. Pe fiecare patrat punem in mijloc din amestecul de piept de pui, porumb si mozzarella.Aducem un colt peste coltul opus, incercand sa aducem marginile una peste alta. Cu o furculita presam colturile, lipindu-le.Ungem triunghiurile cu ou, presaram susan si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos. Servim pachetelele cu sos de rosii .