Desert chec in straturi

de katty in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 7 linguri zeama de portocale
  • 5 linguri ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 50 gr coacaze negre congelate
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in straturi:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3 parti cat mai egale. In prima punem cacaua, in cea dea doua nucile macinate. Turnam compozitia cu cacao in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Nivelam si turnam compozitia cu nuci. Deasupra  punem compozitia simpla, apoi presaram coacazele congelate.

Dam tavile la cuptor pana checul trece proba scobitorii. Scoatem checul, il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]