Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi

de Satisfyyourcravings in Peste, 23 Mar 2018 | 3320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati filet de macrou afumat, cu piele
  • 1 1/2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 6-8 frunze de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1/2 legatura mica de coriandru/patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr orez Basmati
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 chili
  • 200 grame mazare congelata, fiarta 4 minute
  • putin unt
  • 6 oua fierte, moi
  • 1 lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi:

Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. 

Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul.

Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga semintele de coriandru, frunzele de curry si semintele de mustar si se gatesc 1 minut. Se adauga ceapa, morcovul, prazul, tulpinile de coriandru, foia de dafin si putina sare, se reduce focul si se gatesc 8-10 minute. Se adauga usturoiul si se mai gateste 2 minute.

Se adauga orezul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se adauga apa in care au fost bucatile de peste si restul de condimente si se da focul mai mare. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se gateste 15-20 de minute. Se indeparteaza de pe foc si se mai lasa 15 minute, acoperit cu capac.

Se indeparteaza pielea bucatilor de peste. Carnea se rupe bucati si se adauga in orez impreuna cu mazarea si untul. Se adauga sucul de la jumatate de lime si 2 oua fierte, tocate. 

Se serveste cu ouale ramase, frunze de coriandru, restul de lime si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Mutulica 1

24.03.2018, 08:16

Mancarea asta o pot face si eu si o sa incerc.

Panacris 1

24.03.2018, 08:31

elucubratiiculinare 1

25.03.2018, 09:16

super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou umplut la cuptor