Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Salate, 24 Mar 2018 | 2983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mic
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bulbi fenicul
  • 3 morcovi
  • ulei de masline
  • 2 lingurite coriandru boabe
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 rodie
  • 150 grame branza Feta
  • chiftele vegetariene, gatite (optional)
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar Dijon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari. 

Se taie ceapa in 6 bucati.

Se indeparteaza frunzele feniculului si se adauga intr-un vas cu apa rece. Fenicului se taie in 6 bucati fiecare. 

Se adauga toate intr-o tava cu ulei de masline. Se zdrobesc semintele de coriandru intr-un mojar impreuna cu sare si piper si se adauga peste legume. Se amesteca bine, apoi se transfera tava in cuptor, unde va ramane pentru 40 de minute, intorcand legumele de cateva ori. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Cand legumele sunt inca calde, se adauga dressingul, branza Feta, frunzele de menta, patrunjel si fenicul si semintele de rodie. Se amesteca usor.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata incropita