Tot din categoria retete preparate de mult dar nepostate, face parte si aceasta Budinca de spanac. A aparut si ea in revista Practic. ;;)
Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10 minute sa fiarba.
Curatam burta de somon afumat de piele si o taiem bucatele.
Tocam ceapa marunt,la fel si leurda. Maruntim branza.Impartim piureul de spanac in doua castroane.
Intr-unul din castroane adaugam telemeaua si amestecam, iar in cealalta adaugam arahidele si putina sare.
Ungem un vas de yena cu putin unt si pesmet si punem spanacul amestecat cu branza. Urmatorul strat va fi de bulgur, apoi somonul afumat amestecat cu ceapa, inca un strat de bulgur, ultimul strat va fi spanacul amestecat cu arahide si leurda tocata.
Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata, scoatem vasul din cuptor si ungem budinca cu un ou batut. Dam iar la cuptor.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca inainte de a servi.
Pofta buna!