Budinca speciala de spanac si somon afumat

de Bucataras Diana in Somon, 24 Mar 2018 | 2439 vizualizari

 

Tot din categoria retete preparate de mult dar nepostate, face parte si aceasta Budinca de spanac. A aparut si ea in revista Practic.  ;;)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac piure congelat
  • 300 g bulgur
  • 100 g telemea de capra
  • 250 g burta de somon afumat
  • 1 ceapa mare
  • 50 g arahide crude
  • apa sau supa de legume
  • 1 legatura leurda (50 g)
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns
  • 1 ou mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca speciala de spanac si somon afumat:

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10 minute sa fiarba.

Curatam burta de somon afumat de piele si o taiem bucatele.

Tocam ceapa marunt,la fel si leurda. Maruntim branza.Impartim piureul de spanac in doua castroane.

Intr-unul din castroane adaugam telemeaua si amestecam, iar in cealalta adaugam arahidele si putina sare.

Ungem un vas de yena cu putin unt si pesmet si punem spanacul amestecat cu branza. Urmatorul strat va fi de bulgur, apoi somonul afumat amestecat cu ceapa, inca un strat de bulgur, ultimul strat va fi spanacul amestecat cu arahide si leurda tocata.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata, scoatem vasul din cuptor si ungem budinca cu un ou batut. Dam iar la cuptor.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca inainte de a servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca speciala de spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
somon cu ierburi aromate