Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2018 | 2912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de iaurt:
  • 1/2 cana iaurt integral
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • Pentru salata de fenicul si masline:
  • 1/2 bulb fenicul, taiat julienne
  • 1/3 cana masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita de miere
  • sare, piper
  • Pentru clatita:
  • 1/2 cana lapte de migdale
  • 1/4 cana faina din naut
  • 2 oua mari
  • condimente la alegere (eu am folosit turmeric, piper Cayenne, coriandru, cumin si seminte de susan)
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras
  • o mana mica de frunze de spanac/ stevie/ urzici etc (eu am folosit Cavalo nero)
  • 1/4 lamaie
  • 200 grame ciuperci proaspete, feliate sau rupte in bucati
  • 1-2 lingurite sos de soia dulce
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.

Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.

Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca toate cu un tel.

Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 2 minute. Se adauga ghimbirul si dupa 30 de secunde, verdeata (rupta in bucati si fara cotoare). Se gatesc 5 minute, amestecand frecvent. 

La final se adauga sare, piper si suc de lamaie. 

Intr-o tigaie antiaderenta, se incalzeste o lingura de ulei si se adauga toata compozitia pentru clatita. Se lasa sa se gateasca, la foc mediu spre mare 3 minute, pana cand baza devine aurie. Se intoarce si se mai lasa 3 minute. Se transfera pe o farfurie.

Se incalzeste restul de ulei in tigaie si se adauga ciupercile intr-un singur strat. Se lasa la gatit 3 minute, fara a le amesteca. Se intorc si se mai lasa 3 minute. La final, se adauga sare, piper si sosul de soia. 

Se unge clatita cu o parte din sosul de iaurt, apoi se adauga ciupercile crocante, verdeata, salata de fenicul si se stropeste cu sosul de iaurt ramas si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei cu oua ochiuri