Cam migaloase as spune, dar de mare efect si delicioase.
Pentru fursecuri:
Pentru crema:
In plus :
Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente.
Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila.
Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire.
Decupam compozitia in forme rotunde (sau in orice forma doriti).
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam fursecurile.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 10 minute. ( nu mai mult )
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Separat punem o craticioarala foc mic si topim, amestecand in continuu, ciocolata, untul si smantana. Punem crema la frigider pana ce incepe sa se intareasca putin si apoi o punem intr-un pos si ornam fiecare fursec. Punem peste crema o jumatate de miez de nuca si lasam sa se intareasca totul foarte bine.
Intr-o alta craticioara topim ciocolata si untul si tinind de miezul de nuca, introducem fiecare fursec in ciocolata topita. Le asezam pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca ciocolata.
Inainte de a le aseza pe un platou, indepartam ciocolata in exces de pe marginile fursecului.
Pofta buna !
1
In loc de nuci, putem folosi migdale, cirese sau orice altceva ce va este mai mult pe plac.