Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpe de pui marinate in bere la...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecei si unt de crab
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuci si portocale
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina...Citeste continuarea
Foi de brick cu ton
Postat de: ctlina in TonCuratati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare ,...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de soia cu...
Postat de: merisor67 in FicatCurățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea...Citeste continuarea
Salata de avocado
Postat de: amalia01 in SalateSpeli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci...Citeste continuarea
Salata cu hering afumat si cartofi
Postat de: ctlina in SalateAmestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriUmplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca...Citeste continuarea
Desert prajitura Chocoflan
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie...Citeste continuarea
Desert entremet cu mousse de caramel
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Se macina 85-90g de migdale,...Citeste continuarea
Spanac sote
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeSpanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza). Intr-o tigaie inalta incingem uleiul. Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa...Citeste continuarea
Sparanghel a la dijonaise
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeSe curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot. Se sareaza apa si se pune...Citeste continuarea
Salata de fructe exotice (II)
Postat de: RODIMUR in SalateSe prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de...Citeste continuarea
Pate de peste
Postat de: Ksenya in PestePestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...Citeste continuarea
Desert prajitura Craiasa zapezii
Postat de: trifadalia in PrajituriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava...Citeste continuarea
Desert strudel cu aluat fraged de...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...Citeste continuarea
Lichior de portocale
Postat de: RODIMUR in BauturiSe spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea
Tocanita cu ardei copti si linte
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCeapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe pune lintea la inmuiat cu cel putin 12 ore inainte de a pregati supa, se clateste si se pune in oala; se adauga radacinoasele taiate, ciupercile pleurotus taiate felii, sare, ceapa tocata si se...Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: licurici_lra in PuiCarnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita...Citeste continuarea
Desert inima de piscoturi cu hrisca...
Postat de: ladydi in PrajituriPunem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere, iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mandarine
Postat de: abetina in TorturiMod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza...Citeste continuarea
Desert tort Raffaello
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postCeapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele....Citeste continuarea
Colac cu mac
Postat de: licurici_lra in PiineDrojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea
Spaghete cu ciuperci, in sos alb
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCurățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza si...
Postat de: katty in TorturiIncepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Desert - Strudele de post cu mere
Postat de: Oana in PrajituriAm luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...Citeste continuarea
Desert tort-inimioara cu ganache de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Desert clatite cornete de post,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la...Citeste continuarea
Piftie de porc/ Racituri de porc
Postat de: gaby_d in PorcPune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore. Arunca apa. Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm...Citeste continuarea
Mancarica de vara cu copanele
Postat de: MorosanuDaniela Cornelia in PuiPulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...Citeste continuarea
Supa crema de conopida, cu crutoane
Postat de: RODIMUR in SupeConopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la...Citeste continuarea
Piure de telina cu afumatura
Postat de: eumimi in PorcCuratam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu...Citeste continuarea
Desert tort Noapte la Paris
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se...Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneInabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...Citeste continuarea
Cartofi in 3 culori
Postat de: Bucataras inImparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea
Sandvici cu icre daneze si ou
Postat de: mihaelar63 in SandvisuriLegumele se spala si se portioneaza. Ouale se fierb, se curata si se feliaza rondele. Painea se prajeste usor. Ungeti painea in strat subtire cu unt sau margarina....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postTurnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie....Citeste continuarea
Reteta indragita si ceruta de toti...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu ciocolata si bezele
Postat de: ctlina in DulciuriTaiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute....Citeste continuarea
Scoici Saint-Jacques bretone
Postat de: ctlina in Fructe de mareDeschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati...Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat
Postat de: ctlina in Dulceata / GemSpalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati...Citeste continuarea
Tortulet Primavara Capricioasa
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu chorizo
Postat de: xana in PuiTaiem carnea in cuburi potrivit de mari si adaugam sosul de soia, chimionul, cimbrul, ceapa, usturoiul, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si il dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea
Salata cu mozzarella, sfecla rosie...
Postat de: xana in SalateSpalam sfecla si o invelim in folie de aluminiu fara a o curata de coaja. O dam la cuptor pentru cca. o ora, verificand cu o scobitoare daca este coapta. Curatam morcovul si il taiem in fasii...Citeste continuarea
Desert flan cu lapte condensat si...
Postat de: xana in Bucatarasi celebriPunem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa...Citeste continuarea
Aperitiv placinta taraneasca
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu...Citeste continuarea
Telina a la grec - reteta de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postTelina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins. In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca,...Citeste continuarea