A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pulpe de pui marinate in bere la...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de...Citeste continuarea

Chiftele cu dovlecei si unt de crab

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si portocale

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina...Citeste continuarea

Foi de brick cu ton

Postat de: ctlina in Ton

Curatati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare ,...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de soia cu...

Postat de: merisor67 in Ficat

Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea...Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: amalia01 in Salate

Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci...Citeste continuarea

Salata cu hering afumat si cartofi

Postat de: ctlina in Salate

Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca...Citeste continuarea

Desert prajitura Chocoflan

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie...Citeste continuarea

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...Citeste continuarea

Spanac sote

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Spanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza). Intr-o tigaie inalta incingem uleiul. Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa...Citeste continuarea

Sparanghel a la dijonaise

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase.  Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune...Citeste continuarea

Salata de fructe exotice (II)

Postat de: RODIMUR in Salate

Se prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de...Citeste continuarea

Pate de peste

Postat de: Ksenya in Peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de: trifadalia in Prajituri

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava...Citeste continuarea

Desert strudel cu aluat fraged de...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...Citeste continuarea

Lichior de portocale

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea

Tocanita cu ardei copti si linte

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se pune lintea la inmuiat cu cel putin 12 ore inainte de a pregati supa, se clateste si se pune in oala; se adauga radacinoasele taiate, ciupercile pleurotus taiate felii, sare, ceapa tocata si se...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita...Citeste continuarea

Desert inima de piscoturi cu hrisca...

Postat de: ladydi in Prajituri

Punem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere, iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mandarine

Postat de: abetina in Torturi

Mod de preparare pentru blat:  Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat,  se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele....Citeste continuarea

Colac cu mac

Postat de: licurici_lra in Piine

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea

Spaghete cu ciuperci, in sos alb

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si...

Postat de: katty in Torturi

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de: Oana in Prajituri

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Desert clatite cornete de post,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la...Citeste continuarea

Piftie de porc/ Racituri de porc

Postat de: gaby_d in Porc

Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore. Arunca apa. Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm...Citeste continuarea

Mancarica de vara cu copanele

Postat de: MorosanuDaniela Cornelia in Pui

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...Citeste continuarea

Supa crema de conopida, cu crutoane

Postat de: RODIMUR in Supe

Conopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la...Citeste continuarea

Piure de telina cu afumatura

Postat de: eumimi in Porc

Curatam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu...Citeste continuarea

Desert tort Noapte la Paris

Postat de: ancutsa in Torturi

   Pentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...Citeste continuarea

Cartofi in 3 culori

Postat de: Bucataras in

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea

Sandvici cu icre daneze si ou

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Legumele se spala si se portioneaza. Ouale se fierb, se curata si se feliaza rondele. Painea se prajeste usor. Ungeti painea in strat subtire cu unt sau margarina....Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie....Citeste continuarea

Reteta indragita si ceruta de toti...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata si bezele

Postat de: ctlina in Dulciuri

Taiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm)  pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute....Citeste continuarea

Scoici Saint-Jacques bretone

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati...Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat

Postat de: ctlina in Dulceata / Gem

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati...Citeste continuarea

Tortulet Primavara Capricioasa

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.   Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu chorizo

Postat de: xana in Pui

Taiem carnea in cuburi potrivit de mari si adaugam sosul de soia, chimionul, cimbrul, ceapa, usturoiul, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si il dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea

Salata cu mozzarella, sfecla rosie...

Postat de: xana in Salate

Spalam sfecla si o invelim in folie de aluminiu fara a o curata de coaja. O dam la cuptor pentru cca. o ora, verificand cu o scobitoare daca este coapta. Curatam morcovul si il taiem in fasii...Citeste continuarea

Desert flan cu lapte condensat si...

Postat de: xana in Bucatarasi celebri

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa...Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

   Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu...Citeste continuarea

Telina a la grec - reteta de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins. In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]