Stiu ca a trecut deja Pastele, dar un drob fin si gustos este bine-venit oricand.
Anul acesta m-am gandit sa gatesc ceva mai ...light...din motive pe care voi le stiti deja.
Asadar... "Bunatati de Paste"
Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare.
Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi uleiul, faina, verdeata, ouale crude, smantana in care ai dizolvat praful de copt, si condimentele ( dupa gust!), framantand bine totul, pana cand obtii o pasta omogena. Imparti compozitia in 2 parti. Prima jumatate o asezi uniform in tava pentru cozonac in care ai asezat hartie pentru copt. Peste ea asezi ouale fierte taiate in jumatate pe lungime si apoi acoperi cu restul de compozitie. Bati un ou si ungi drobul, ca sa arate frumos. Dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. Pentru siguranta, poti sa verifici cu o scobitoare.
Il servesti taiat felii alaturi de o salata generoasa.