Ingrediente putine si 20 de minute...atit trebuie pentru un pranz delicios !
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand.
Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit.
Cand tigaia s-a incins, punem untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam ceapa tocata foarte marunt si lasam sa se caleasca circa 1 minut.
Adaugam apoi mazarea ( eu am folosit congelata), 2 linguri cu apa, amestecam si lasam la foc iute pentru aproximativ 2 minute.
Adaugam apoi branza data prin razatoare, nucsoara si putin piper dupa gust. Amestecam in continuu pana ce branza s-a topit. Daca este necesar, adaugam 1-2 linguri cu apa astfel incat sa obtinem o crema.
Cand pasta este fiarta, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu mazare. Lasam la foc iute pentru 1 minut, amestecand in continuu.
Se servesc imediat !
Pofta buna !
1
Bineinteles, tipul de paste folosit poate fi ales in functie de preferintele fiecaruia !
2
Mazarea poate fi inlocuita cu dovlecei taiati cuburi mici.