Am gustat de la cineva din aceasta prajitura si mi-a placut tare mult. Am cerut reteta si am facut si eu de Sarbatori, cu unele mici modificari. Dintre toate, aceasta s-a terminat prima, a avut un mare succes.
"Bunatati de Paste"
Pt foi:
Pt crema:
Pt glazura:
Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se imparte compozitia in 4 parti egale si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt sau in tava bine unsa cu unt. Se lasa la racit dar nu se pun una peste alta.
Crema: intr-o cratita de inox se pun galbenusurile impreuna cu 150 g zahar pudra si zaharul vanilat. Se amesteca bine, se pun cele 2 lg lapte apoi se asaza cratita pe baie de aburi. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine cu restul de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, se adauga esenta de vanilie apoi se incorporeaza untul.
Se asaza prima foaie pe un platou si se unge cu crema. Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel cu toate foile. Se da la rece.
Ciocolata se rupe in bucati mai mici, se adauga smantana pt frisca si se pun pe foc mic. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza compozitia.
Se scoate prajitura de la rece si se toarna deasupra glazura de ciocolata, se niveleaza frumos si se sa din nou la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Tava folosita la coptul foilor are dimensiunea de 25x35 cm.