A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui cu sos garam masala

Postat de: xana in Pui

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam...Citeste continuarea

Desert briose insiropate umplute cu...

Postat de: Oana in Prajituri

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: ancutsa in Spaghete

  Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc. Într-un vas se amestecă brânza rasă cu...Citeste continuarea

Bors de gaina

Postat de: xana in Ciorbe

Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri...Citeste continuarea

Piure de urzici cu usturoi, reteta...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Cum se prepara Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa: Pregătirea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală...Citeste continuarea

Supa de gaina

Postat de: eumimi in Supe

Punem carnea de gaina la fiert. Dupa ce fierbe carnea, o scoatem si adaugam in supa o ceapa tocata julienne, ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Eu am lasat ficatul,...Citeste continuarea

Paine coapta in punga magica

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute.  Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta...Citeste continuarea

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama. Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine. Ceapa verde...Citeste continuarea

Fasole verde, cu rosii si usturoi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe. Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau...Citeste continuarea

Campagnola

Postat de: caroline in Tortellini

Punem o oala cu apa la fiert.  Intre timp, curatam ceapa si o tocam marunt. Usturoiul il curatam de coaja. Ciupercile le curatam si le taiem felii. Pancetta o taiem fasii. Intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete din foietaj

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Carnatii se prajesc, dupa care se taie in bucatele. Se marunteste telemeaua cu furculita si se amesteca cu oua, smantana, maslinele taiate, carnatii taiati, putina sare,piper. Se intinde putin...Citeste continuarea

Salata Tabouleh

Postat de: cristina1985 in Salate

Se taie legumele. Se pune o oala cu apa pe aragaz, iar cand fierbe, se adauga bulgurul si sare. Se fierbe 25 minute, timp in care amestecati din cand in cand. La sfarsit se strecoara si se...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia...Citeste continuarea

Mamaliga americana

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate...Citeste continuarea

Friptura de pui si porc la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai spalam pulpa de pui si-o portionam in 3, apoi taiem costita si tocam usturoiul verde. Asezam bucatile de pui, costita, adaugam usturoiul verde, presaram sare si piper si stropim totul cu...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu crutoane

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am taiat feliile de paine cubulete mici ca sa formez crutoanele. Cubuletele de paine le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus in tigaia wok ( tigaia a fost incinsa inainte), le-am...Citeste continuarea

Spaghete cu vanata coapta, chorizo...

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.  Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici....Citeste continuarea

Peste crocant cu garnitura de orzo...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si...Citeste continuarea

Desert Lava cake

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se ung formele cu unt, apoi se pun la rece in congelator. Intr-o oala se pun untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata bucati (daca se face cu ciocolata, daca e simpla, nu se...Citeste continuarea

Inghetata pentru copii - cu banane,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copii

Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare.  Se congeleaza pentru cateva ore sau...Citeste continuarea

Stamppot (piure olandez) cu varza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute. Carnatul se fierbe conform...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de ricotta si fenicul

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii.  Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca....Citeste continuarea

Iaurt cu vanata la gratar in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale.  Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi.  Ceapa se taie cuburi. Intr-o...Citeste continuarea

Desert iepurasi de pasca cu prune...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea

Desert prajitura Mozart

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se maruntesc biscuitii, apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu sos de portocale

Postat de: trifadalia in Rata

Se spala pulpele sub un jet de apa rece. Se sterg foarte bine cu hartie absorbanta si se inteapa pe ambele parti cu o furculita sau un bat de frigarui. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia...Citeste continuarea

Salata de vitel cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati...Citeste continuarea

Friptura de porc in sos de vin si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca.  Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea

Penne alla vodka

Postat de: Satisfyyourcravings in Penne

Cateii de usturoi se taie felii.  Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Spaetzle (taitei germani) cu ceapa...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.  O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.  Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o...Citeste continuarea

Carnati cu rosii si ardei

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Carnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de...Citeste continuarea

Sandvis vegetarian

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Feliile de paine se prajesc pe un gratar fierbinte fara ulei, cateva minute, pana devin crocante.  Oul se fierbe tare. Ceapa se taie julienne. Rosia, castravetele si vanata se taie...Citeste continuarea

Garnitura pireu de cartofi si sfecla

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Curatati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea

Carne de vita in stil thailandez cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform...Citeste continuarea

Pastrav crocant la tigaie cu salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.  Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie,...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul.  Cartofii...Citeste continuarea

Desert trufe cu lapte condensat

Postat de: eumimi in Prajituri

Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu branza si jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama...Citeste continuarea

Desert batoane din fulgi de orez

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in...Citeste continuarea

Chiftele in foi de ceapa invelite...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana...Citeste continuarea

Tocana de vita cu cimbru si mac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza....Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Carnati cu garnitura de cartofi si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet.  Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si...Citeste continuarea

Yakatori (frigarui japoneze) din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se taie ceapa verde rondele.  Se indeparteza capetele pastailor de fasole.  Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte...Citeste continuarea

Aperitiv bradut din crema de branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Rosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator...Citeste continuarea

Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de: madi_marin in Spaghete

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]