"picnicul bucatarasilor".
Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se adauga ulei, putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Se face semnul crucii, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura de branza, se pune branza intr-un vas, se adauga zahar, stafide, esenta de rom, smantana, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
Se imparte aluatul in 10 bucati, se intinde fiecare bucata sub forma de foaie rotunda, se pune cate o lingura mare de compozitie de branza, se ruleaza, se aduna de la un capat spre altul si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se continua lucrarea pana la terminarea placintelor.
Se bate un ou cu putina miere, se ung placintele, se stropesc cu mac si se dau la cuptorul gata incalzit.
Se lasa la cuptor circa 50 minute la foc potrivit si se scot cand sunt rumene. Sa aveti pofta, dragilor!
Reteta este ca la cozonaci, insa placintele au iesit minunate, pufoase si bune de degustat.