Orez prajit

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2018 | 2748 vizualizari

 

Un deliciu atit cald cat si rece ... perfect pentru un pranz,o cina usoara,la pachet sau chiar la picnic !!! 
''Picnicul bucatarasilor''

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez cu bob lung
  • 150 gr porumb dulce
  • 1\2 piept pui
  • 3 oua
  • 2-3 linguri lapte
  • sos de soia
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu un servet de hartie, il taiem bucati potrivite ca marime si il prajim. Cand este gata, il scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu putina sare, piper, marar tocat marunt si lapte.

Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc. Cand s-a incins, turnam ouale si le amestecam des astfel incat, cand omleta este gata sa fie maruntita.

In tigaia cu omleta punem orezul si amestecam. Adaugam apoi porumbul (scurs bine de apa din conserva ) si gustam daca mai trebuie sare sau piper. 

La urma punem carnea si ceapa verde taiata rondele.

Amestecam totul si servim cu ( sau fara) sos de soia ...depinde de preferintele fiecaruia. 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si sos de hrean