Desert tarta cu cirese si pere

de Oana in Prajituri, 7 Iun 2018 | 2988 vizualizari

 

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt rece
  • ½ lingurita sare
  • 200 g faina integrala

Umplutura:

  • 1 kg cirese fara samburi (sau congelate)
  • 4 pere coapte
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri faina

Topping:

  • 100 g unt rece
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si pere:

Pentru blat, pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l la frigider 15 minute.
Intinde apoi aluatul intre doua foi de copt si asaza-l intr-o tava de tarta de 26 cm. Pune-l la frigidel pana pregatesti umplutura.


Ciresele congelate lasa-le la dezghetat, apoi pune-le intr-o sita sa se scurga lichidul in exces. Daca folosesti proaspete, scoate samburii si lasa-le la scurs.
Curata perele si taie-le cuburi.
Amesteca intr-un castron ciresele si perele, apoi presara deasupra zaharul, scortisoara si faina si scutura bine castronul, sa se imbrace toate fructele.
Scoate tava din frigider si rastoarna fructele.
Amesteca ingredientele pentru topping cu mana sau cu robotul si rupe mici bucatele de aluat si pune-le peste tarta.


Coace tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Las-o la racit, apoi savureaza cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:59

Grozava!

cristeena20 1

12.06.2018, 15:34

myamiii-o pun la favorite! cand iau cirese (inca nu am gustat anula sta) o sa ma joc cu tarta asta...mmmmm

Rahela Velicu 1

10.09.2018, 11:03

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine