Aperitiv placinta creata cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2018 | 15508 vizualizari

 

Este o placinta usor de facut si foarte buna ca aperitiv la o iesire la iarba verde.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 800g branza telemea (vaca, oaie, capra) putin sarata
  • 1 lingura smantana
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu branza sarata:

Foile se lasa la dezghetat.

Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).   La coacere poate sa se umfle mult, se scoate, se inteapa sa se desumfle si se introduce la loc in cuptor.

Cand este frumos rumenita este gata.

Se consuma atat calda cat si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana