Atunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, pot suplini cu succes un mic dejun, sau o gustare de peste zi.
Cu doar un singur baton îți asiguri energia necesară unei zile de muncă, pentru că este consistent și foarte gustos.
Sunt foarte bune de luat la pachet, la serviciu, la școală, la sală, sau la picnic.
Picnicul bucătărașilor
Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa.
Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor.
Nu este nevoie de adaos de zahăr, deoarece atât fructele confiate cât și granola, sunt foarte dulci.
Amestecăm piureul de fructe cu uleiul de cocos solidificat și omogenizăm bine compoziția.
Peste compoziția bine omogenizată, adăugăm granola și migdalele Sano Vita, întregi.
Din nou omogenizăm compoziția rezultată.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem uniform compoziția pentru Batoane din granola cu ulei de cocos și fructe confiate, în grosime de 6-8 mm.
Așezăm o folie alimentară peste ea și o apăsăm bine cu mâinile, pentru a se presa uniform, apoi îndepărtăm folia.
Eu am asamblat compoziția într-o formă de tartă și în forme de brioșe - inimioare.
Coacem compoziția de batoane energizante pentru 15-20 de minute, la 180 de grade C, sau până când începe să se rumenească ușor pe margini.
O lăsăm apoi să se răcească și o decupăm cu un cuțit cu lamă zimțată, sau cu diverse decupatoare.