A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert briose cu fructe de padure...

Postat de: Retetegg in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet.   Se pun laptele si uleiul, apoi...Citeste continuarea

Rulada de pui cu legume

Postat de: caroline in Pui

Batem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara.  Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne.  Peste ardei...Citeste continuarea

Pizza vegetariana

Postat de: GABRIELAGH in Pizza

    Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina....Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de: Pungasa_Rogue in Lasagna

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu sunca si...

Postat de: momo121 in Pui

      Pieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe...Citeste continuarea

Desert Banana bread (Chec cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un...Citeste continuarea

Dovlecei zucchini cu ciolan afumat...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Se...Citeste continuarea

Orez cu carne de vitel si legume

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu...Citeste continuarea

Platou - aperitiv

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Feliati branza cu busuioc. Taiati felii pieptul de pui afumat. Daca este necesar taiati rondele salamul cu piper. Curatati si spalati legumele. Taiati rondele...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi, salam...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele...Citeste continuarea

Paste capunati cu ton, masline si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid. Se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea

Slanina afumata de mangalita,...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul se curata, se spala si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Ceapa verde se taie rondele si se caleste usor impreuna cu morcovul in ulei. Adaugati...Citeste continuarea

Desert melcisori cu branza dulce

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: GABRIELAGH in Supe

   Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face crema, pentru a-i lăsa răgazul necesar întăririi, la frigider. Se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă cele patru gălbenușuri și apoi laptele...Citeste continuarea

Pollo alla parmigiana - pui cu...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [...Citeste continuarea

Salata cu ton, avocado si mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu lavas

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Ungem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm. Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă ați ratat acest moment, atunci după ce ați ales și spălat fasolea,...Citeste continuarea

Zacusca de vinete si ardei

Postat de: ancutsa in Zacusca

      Eu am avut 14 kg de vinete, pe care le-am copt, le-am lăsat la scurs şi răcit, apoi le-am curăţat. Le-am cântărit, de curiozitate, şi o vânătă de...Citeste continuarea

Carne de vita cu sos picant la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Carnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...Citeste continuarea

Pasta cu ardei pentru ciorbe si...

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am...Citeste continuarea

Gratin de piept de pui

Postat de: RODIMUR in Pui

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida, in otet

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un...Citeste continuarea

Desert rulada rebela razvratita RRR

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Rulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul...Citeste continuarea

Gogosari si ardei umpluti cu varza...

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este...Citeste continuarea

Dulceata de mere

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Merele spalate le taiem in cubulete. Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam. La final adaugam sampania si...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune si lapte...

Postat de: sufletista in Prajituri

Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara. Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: ancutsa in Conserve

 Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10...Citeste continuarea

Fusilli cu ton

Postat de: eumimi in Fusilli

Ceapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...Citeste continuarea

Desert mere umplute cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa...Citeste continuarea

Supa de vacuta, cu mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit...Citeste continuarea

Varza a la Cluj pregatita la slow...

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui cu...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid...Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa. Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se...Citeste continuarea

Desert prajitura craiasa zapezii

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...Citeste continuarea

Aperitiv humus

Postat de: GABRIELAGH in Aperitive / Garnituri

Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....Citeste continuarea

Rosii umplute cu friptura

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Rosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul. Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare. Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o...Citeste continuarea

Desert tort cu lemon curd

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina...Citeste continuarea

Chec din galbenusuri reteta...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva...Citeste continuarea

Desert lemon curd

Postat de: sufletista in Dulciuri

Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul. Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de...Citeste continuarea

Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata cu...

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a pregati blatul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor

Postat de: caroline in Pui

Pregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata. Pieptul de pui il taiem felii...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu:...Citeste continuarea

Desert rulouri cu budinca de vanilie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]