Odată cu tartinele cu pastă din file de hering le-am făcut și pe acestea, care mi s-au părut mai bune și mai drăguțe. Oricum, tartinele rămân o soluție rapidă, atunci când avem musafiri, dar și pentru mesele festive, cum ar fi acelea de revelion. Cu puține ingrediente și cu fel de fel de idei decorative, se poate pregăti o masă frumoasă și gustoasă...
Am folosit fel de fel de brânzeturi pe care le aveam în frigider, unt, ouă, măsline și legume. Rezultatul se vede, iar gustul se bănuiește...
Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja preparativele pentru decorare.
Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se răcesc și se taie cu feliatorul de ouă.
Se taie fiecare pâiniță în două și se ung feliuțele cu unt, sau cu cremă de brânză.
Se feliază cașcavalul și se decupează inimioare de telemea și de cașcaval.
Se răzuiește cașcaval și telemea, ca să arate ca fulgii de nea.
Se spală, se curăță și se taie ardeii și roșiile cherry.
Se taie felii subțiri, cam de 5 mm grosime, de cașcaval ”Brăduț”.
Se decorează toate tartinele, după cum doriți. Este bine ca tartinele să fie preparate și servite imediat. Dacă mai rămân câteva tartine, se pot pune într-un vas închis ermetic pentru a fi ținute în frigider, până cel mult a doua zi.
1
Pentru a fi uns ușor pe feliuțe, untul trebuie să fie moale.
2
Nu fierbeți ouăle mai mult decât trebuie, pentru ca gălbenușurile să nu se înverzească.
3
Nu feliați prea subțire cașcavalul ”Brăduțul”, ca să nu se rupă.
4
Dacă sunt puse într-un recipient închis ermetic, tartinele pot fi păstrate în frigider, până a doua zi. Totuși, este bine ca ele să fie pregătite cu puțin timp înainte de servire.
5
Alegeți cu gust ingredientele și culorile care vor înveseli tartinele dumneavoastră.
6
Puteți alege, pentru astfel de tartine, orice alte ingrediente vă sunt pe plac.