Am pregatit aceste fursecuri pentru Craciun. Sunt foarte bune langa o cana cu lapte. Din pacate, nu s-a mentinut stampila foarte bine pe toate fursecurile, iar un mic secret este ca aluatul trebuie sa fie rece. Deci, daca aluatul se inmoaie in timp ce decupati fursecurile, se mai introduce cateva minute la congelator.
Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza cu o forma rotunda. Se stampileaza cercurile de aluat (se poate da stampila prin faina pentru a se desface mai usor de pe aluat). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se aseaza fursecurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand acestea sunt coapte.
Fursecurile cu aroma de lamaie se pot pudra cu zahar.