Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase.
Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune.
Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.
Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.
Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.
Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.
Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.
Se coc saratelele pana devin rumene.
Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform.
Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.