În urmă cu vreo zece zile am pregătit rapid, din ce aveam în frigider, aceste tartine drăguțe și gustoase pentru niște musafiri care m-au luat prin surprindere. După cum au fost primite, mi-am dat seama că tartine din acestea pot fi o alegere reușită chiar și pentru o masă festivă.
Mai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie.
Se taie fiecare pâiniță în două și în timp ce unele se ung cu pastă de pește, altele se ung cu unt.
Se pregătesc elementele de decor: se taie lămâia în felii subțiri (rondele, semirondele, sau sferturi) și ceapa roșie, de asemenea. Se spală roșiile cherry și se șterg cu hârtie absorbantă.
Se pune pastă de pește într-un poș și se decorează feliuțele unse cu unt.
Se decorează apoi, după plac, toate feliuțele și se pot servi imediat.
1
Untul trebuie să fie moale, pentru a fi uns/mixat mai ușor.
2
Tăiați foarte fin ceapa galbenă, pentru pasta de pește.
3
Nu se prepară pentru a doua zi, ci pentru consum imediat, pentru că pâinea se întărește și se usucă în frigider.