A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert ciocolata alba de casa, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia...Citeste continuarea

Desert cozonac cu ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Din aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic.  Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu spuma de ness...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem de prune si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu...

Postat de: lucy2002 in Porc

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...Citeste continuarea

Desert prajitura Baiadera by Ina

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea...Citeste continuarea

Supa de legume, cu sunca taraneasca...

Postat de: RODIMUR in Supe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege...Citeste continuarea

Desert nuci cu ciocolata in aluat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește...Citeste continuarea

Desert prajitura Noapte de iarna cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura Craciunita cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem...Citeste continuarea

Piept de rata

Postat de: Dea_Dea in Rata

Incingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa...Citeste continuarea

Desert tort sah cu ciocolata, mure...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea

Desert Coronita de Craciun

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Blatul coroniței:  se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie,...Citeste continuarea

Piftii (racituri) cu carne de pui

Postat de: autodiag in Pui

Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se...Citeste continuarea

Desert madlene cu suc de clementine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu bacon crocant

Postat de: merisor67 in Supe

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu sos alb, la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati, cu smantana si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință....Citeste continuarea

Mini pateuri cu ton

Postat de: oanapl in Ton

Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.  Se mixează untul de la temperatura camerei...Citeste continuarea

Desert tort Buturuga de Craciun

Postat de: eumimi in Torturi

Mixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si portocala

Postat de: eumimi in Dulciuri

 Mixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.  Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.  Impartim...Citeste continuarea

Desert bilute de ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Untul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de Supa crema de...

Postat de: RODIMUR in Supe

Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane: Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare. Se...Citeste continuarea

Desert chocolate crinkles

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...Citeste continuarea

Friptura de purcel

Postat de: oanapl in Porc

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ardei copti...

Postat de: RODIMUR in Salate

Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu lapte...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt  reteta delicioasa Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu aluat dospit la...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...Citeste continuarea

Paste cu piept de pui in sos chilli...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se...Citeste continuarea

Ciocanele de pui in sos de smantana...

Postat de: vasimur in Pui

Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja...Citeste continuarea

Turte cu julfa si nuci, sau...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata neagra

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu...Citeste continuarea

Desert cozonac Coronita cu zmeura

Postat de: eumimi in Dulciuri

 Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Acoperim aluatul cu...Citeste continuarea

Desert casuta din turta dulce (2019)

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Aluatul: Se dă pe răzătoare margarina sau untul rece, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt și amidonul. Se amestecă şi se adaugă în...Citeste continuarea

Pateuri cu ciuperci

Postat de: Marius_biker in Aperitive / Garnituri

Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga mixul de ciuperci. Se gateste cateva minute, apoi se pune pasta de rosii, parmezanul, sare si piper. Aluatul de intinde si se taie in 4. Pe fiecare...Citeste continuarea

Desert cornulete tigareta

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga  galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se...Citeste continuarea

Desert tort combinat de Craciun

Postat de: Constelatialeu in Torturi

La tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi...Citeste continuarea

Desert tort Omul de Zapada,...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea

Desert tort Magia Craciunului

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit...Citeste continuarea

Desert Nutellotti - biscuiti...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Cu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa, cu migdale

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe...Citeste continuarea

Costite si ceafa de porc cu salvie...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnati si sorici

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Ceapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se  taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea

Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza

Postat de: AdrianUdrea in Mancare copii

Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file,...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra -...

Postat de: merisor67 in Porc

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]