Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert ciocolata alba de casa, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia...Citeste continuarea
Desert cozonac cu ciocolata si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriDin aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic. Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu spuma de ness...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Desert cornulete cu gem de prune si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza murata cu...
Postat de: lucy2002 in PorcVarza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...Citeste continuarea
Desert prajitura Baiadera by Ina
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea...Citeste continuarea
Supa de legume, cu sunca taraneasca...
Postat de: RODIMUR in SupeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege...Citeste continuarea
Desert nuci cu ciocolata in aluat...
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește...Citeste continuarea
Desert prajitura Noapte de iarna cu...
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Craciunita cu...
Postat de: eumimi in PrajituriMixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem...Citeste continuarea
Piept de rata
Postat de: Dea_Dea in RataIncingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa...Citeste continuarea
Desert tort sah cu ciocolata, mure...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...Citeste continuarea
Desert Coronita de Craciun
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul coroniței: se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie,...Citeste continuarea
Piftii (racituri) cu carne de pui
Postat de: autodiag in PuiCarnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se...Citeste continuarea
Desert madlene cu suc de clementine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu bacon crocant
Postat de: merisor67 in SupeSpălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu sos alb, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeVerzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință....Citeste continuarea
Mini pateuri cu ton
Postat de: oanapl in TonSe pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: oanapl in DulciuriSe rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit. Se mixează untul de la temperatura camerei...Citeste continuarea
Desert tort Buturuga de Craciun
Postat de: eumimi in TorturiMixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si portocala
Postat de: eumimi in DulciuriMixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam. Impartim...Citeste continuarea
Desert bilute de ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriUntul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Supa crema de...
Postat de: RODIMUR in SupeCum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane: Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare. Se...Citeste continuarea
Desert chocolate crinkles
Postat de: oanapl in DulciuriSe mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...Citeste continuarea
Friptura de purcel
Postat de: oanapl in PorcSe spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ardei copti...
Postat de: RODIMUR in SalateArdeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu lapte...
Postat de: oanapl in PrajituriCum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu aluat dospit la...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...Citeste continuarea
Paste cu piept de pui in sos chilli...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in sos de smantana...
Postat de: vasimur in PuiCurățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: mirela0911 in PrajituriUntul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja...Citeste continuarea
Turte cu julfa si nuci, sau...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata neagra
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu...Citeste continuarea
Desert cozonac Coronita cu zmeura
Postat de: eumimi in DulciuriAdaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Acoperim aluatul cu...Citeste continuarea
Desert casuta din turta dulce (2019)
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: Se dă pe răzătoare margarina sau untul rece, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt și amidonul. Se amestecă şi se adaugă în...Citeste continuarea
Pateuri cu ciuperci
Postat de: Marius_biker in Aperitive / GarnituriCeapa se caleste in ulei, apoi se adauga mixul de ciuperci. Se gateste cateva minute, apoi se pune pasta de rosii, parmezanul, sare si piper. Aluatul de intinde si se taie in 4. Pe fiecare...Citeste continuarea
Desert cornulete tigareta
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFaina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se...Citeste continuarea
Desert tort combinat de Craciun
Postat de: Constelatialeu in TorturiLa tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi...Citeste continuarea
Desert tort Omul de Zapada,...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea
Desert tort Magia Craciunului
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit...Citeste continuarea
Desert Nutellotti - biscuiti...
Postat de: eumimi in DulciuriCu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa, cu migdale
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe...Citeste continuarea
Costite si ceafa de porc cu salvie...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCeapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza
Postat de: AdrianUdrea in Mancare copiiAmestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file,...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra -...
Postat de: merisor67 in PorcDesfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...Citeste continuarea