Un alt mod de a prepara o minunată friptură din pulpă de miel!
Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă.
Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se adaugă peste pulpa de miel.
Lămâia se spală și apoi se feliază, roșiile cherry se spală și se taie în două, miezul de anginare se scoate din conservă, se scurge de lichid, apoi se adaugă artistic, toate cele de mai sus în tava cu pulpa de miel și vegetale.
Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins, neacoperit pentru circa 10 minute pe o parte și alte 10 minute pe partea cealaltă, până se obține o crustă, apoi se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la 200 grade C, foc mediu pentru cuptorul cu gaz, cca. 40 de minute. Se mai adaugă un pic de apă, dacă mai este nevoie.
Spor și poftă bună!
1
Friptura se servește caldă cu garnitura de mai sus, chiar și cu piure cremos din cartofi și salată de sezon!