Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare

de Panacris in Oaie, 16 Feb 2020 | 1779 vizualizari

 

Un alt mod de a prepara o minunată friptură din pulpă de miel! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de miel 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Lămâie 1 bucată mare sau 2 ai micuțe,
  • Mirodenii (rozmarin, salvie, cimbrișor lămâios, mentă) proaspete câte 2-3 fire,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 3 fire,
  • Ciuperci întregi micuțe champignon cca. 500 g,
  • Miez de anghinare conservată 1 doză,
  • Roșii cherry cca. 250 g,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare:

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă.

Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se adaugă peste pulpa de miel.

Lămâia se spală și apoi se feliază, roșiile cherry se spală și se taie în două, miezul de anginare se scoate din conservă, se scurge de lichid, apoi se adaugă artistic, toate cele de mai sus în tava cu pulpa de miel și vegetale.

Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins, neacoperit pentru circa 10 minute pe o parte și alte 10 minute pe partea cealaltă, până se obține o crustă, apoi se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la 200 grade C, foc mediu pentru cuptorul cu gaz, cca. 40 de minute. Se mai adaugă un pic de apă, dacă mai este nevoie.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Friptura se servește caldă cu garnitura de mai sus, chiar și cu piure cremos din cartofi și salată de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

17.02.2020, 12:59

Buna!

Rocsi 1

17.02.2020, 20:47

Chiar daca nu mananc miel, nu pot sa nu remarc cat de bine arata totul!

Panacris 1

25.02.2020, 10:28

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel