Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2020 | 3859 vizualizari

 

Un aperitiv super sățios, numai bun pentru musafiri neanuțați și chiar pachețelul de școală/servici! 
Mulțumesc LauraAdamache pentru idee! ;) 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj 1 foaie dreptunghiulară cca. 300 g,
  • Muștar cu hrean 2 linguri,
  • Prosciutto (felii subțiri de șuncă) 3-4 felii,
  • Mușchi file cca. 3-4 felii,
  • Salam Sinaia cca. 3-4 felii,
  • Brânză topită feliată 12 felii,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Baby spanac cca. 50 g,
  • Ou 1 gălbenuș,
  • Lapte 1 lingură,
  • Mix de semințe cca. 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac:

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii.

Se presară cașcavalul ras, felii de brânză topită, frunzele de baby spanac.

Foaia asezonată, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm grosime și se așează în tava tapetată cu foaie de pergament.

Gălbenușul se amestecă cu laptele până se omogenizează, apoi se ung, rulorile, aplatizate ușor, se presară mix de semințe și se dau la copt, în cuptorul preîncins, la 200 grade, cca. 20 minute.

Se savurează calde sau reci. Sunt delicioase!

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice mezeluri aveți prin frigider! ;)

2

În loc de brânză topită, puteți folosi felii subțiri de cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

madi_marin 1

22.02.2020, 19:10

Si astea-mi plac!

Rocsi 1

22.02.2020, 20:47

Super faine sunt aceste rulouri!

Panacris 1

25.02.2020, 10:27

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane