Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Feb 2020 | 2376 vizualizari

 

 Am preparat din cocos de tara o supa clara  cu legume . prima zi am facut in zeama ,galuste de gris . A doua zi am folosit zeama la preprarea  urmatoarei ciorbite .Am profitat ca am gasit verzisoare proaspete . de Bruxelles care nu sunt mereu la indemana .

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama clara de cocos si legume
  • 500 gr varza de Bruxelles proaspata
  • 50 ml ulei
  • 10 cm tulpina praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 morcov fiert
  • 1 radacina patrunjel fiarta
  • 1 tulpina cimbru uscat
  • 1 pahar smanta sau iaurt grecesc -cum doriti
  • cimbru verde
  • piper -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles:

  1. Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite .
  2. Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate .
  3. Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei .
  4. Morcovul si patrunjelul se taie cuburi .
  5. Adugati legumele fierte taiate la cele sotate .
  6. Turnati deasupra zeama clara de cocos .
  7. Se pun la fiert si verzisoarele . Sarati usor . Introduceti la fiert cimbrul uscat .
  8. Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .
  9. Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si acriti cu smantana sau iaurt grecesc gras .
  11. Eu am folosit iaurt pentru o nota mai acrisoara si mai... light.
  12. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  13. La servire presarati cimbru verde .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .

2

Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de aripioare de curcan