Dacă tot am fost încântată de clătitele cu spanac și mi s-a părut că sunt bune și simple, nu neapărat umplute, m-am gândit la un mic dejun cald: ochiuri în aceste clătite minunate. Iar alături am pus și o clătită umplută cu cremă de brânză. Îmi amintesc că am văzut cândva o imagine cu un astfel de mic dejun și de atunci mi-am tot propus să pun în aplicare această idee simplă și grozavă. A fost un mic dejun tare aspectuos, gustos și sățios...
Am pregătit două porții de mic dejun cald.
Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html
Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă ochiuri, cu grijă ca să nu se întărească gălbenușurile.
Se prăjesc patru felii de pâine toast.
Se spală roșiile și se feliază.
Se pune câte o clătită simplă pe fiecare farfurie și în mijloc, ochiurile calde, imediat ce s-au făcut.
Se împăturesc clătitele în jurul ochiurilor, se adaugă pe farfurie câte o clătită cu spanac umplută cu cremă de brânză și feliuțe de roșii.
Micul dejun se servește cald, cu pâine prăjită.
1
Pentru prepararea clătitelor cu spanac, este bine să se urmeze tips-urile de la acea rețetă.
2
Ar fi bine ca ochiurile să fie făcute rapid, în ulei încins, în așa fel încât să nu se întărească gălbenușurile.
3
Meniul se servește cald, imediat ce este preparat.