Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2020 | 6374 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe pagina Ginei Bradea si mi-a placut foarte mult, asa ca, nu am ezitat sa o pun in practica. O reteta usoara, rapida se face cat ai bate din palme ;) merita incercata.   Multumesc Gina pentru reteta!
https://pofta-buna.com/minicroissante-rapide-cu-crenvursti-in-foietaj/

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj mare
  • 100 gr cascaval sau mozzorella
  • 500 gr crenvursti porc, pasare, curcan de care va place
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia de ardei dulce
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj:

Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele.

Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele.

Luam o foaie de foietaj si o intindem cu sucitorul si o taiem in doua dupa care taiem triunghiuri. Fiecare triunghi va fi crestat la jumatatea bazei, tragem putin capetele si le marim, punem cascaval ras sau mozzorella si o bucatica de crenvuresti , acoperim captele cu aluat si incepem sa rulam usor spre varful triunghiului de aluat . Procedam asa si cu celelelate bucati de aluat. Asezam minicroissantele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu amestecul de ou si condimente si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 220grade pentru maxim 15 minute pana cand foietajul se rumeneste frumos.

Foarte bune de luat ca pachetel la scoala si la serviciu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de mari taiati trunghiurile puteti face un numar mai mare sau mai mic de minicroissante

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu carne tocata