Această rețetă delicioasă am văzut-o la Cătălina și deoarece aveam foarte multe mere, am decis să o pregătesc.
Am căutat pe internet semnificația titlului și am descoperit că e de origine franțuzească „gâteau invisible aux pommes” și a fost inventată de o blogeriță franceză, Eryn. Se numește așa deoarece aluatul este aproape invizibil (conform savoriurbane.com).
În rețeta postată de Catalina se folosea și praf de copt, am pus și eu, dar nu îi văd rostul, astfel încât nu voi folosi praf de copt pe viitor. Deja am pregătit rețeta de 2 ori (în ultimele zile), mi-am servit și colegii de serviciu, iar rețeta a fost apreciată de toți cei care au gustat-o.
V-o recomand cu drag!
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Eu am tăiat merele cu cuțitul și a fost o operațiune destul de migăloasă deoarece am încercat să le tai în felii cât mai subțiri.
Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute.
Se lasă să se răcească și se servește.