Desert prajitura invizibila, cu mere

de oanapl in Prajituri, 18 Feb 2020 | 4063 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am văzut-o la Cătălina și deoarece aveam foarte multe mere, am decis să o pregătesc.
Am căutat pe internet semnificația titlului și am descoperit că e de origine franțuzească „gâteau invisible aux pommes” și a fost inventată de o blogeriță franceză, Eryn. Se numește așa deoarece aluatul este aproape invizibil (conform savoriurbane.com).
În rețeta postată de Catalina se folosea și praf de copt, am pus și eu, dar nu îi văd rostul, astfel încât nu voi folosi praf de copt pe viitor. Deja am pregătit rețeta de 2 ori (în ultimele zile), mi-am servit și colegii de serviciu, iar rețeta a fost apreciată de toți cei care au gustat-o.
V-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • un praf de sare
  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 40 g de unt topit
  • 140 g de făină
  • 70 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 lingură pudră de scorțișoară
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.

Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.

Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Eu am tăiat merele cu cuțitul și a fost o operațiune destul de migăloasă deoarece am încercat să le tai în felii cât mai subțiri.
Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute.
Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate