Desert tort cutie cadou

de Ancutsa in Torturi, 15 Feb 2020 | 2328 vizualizari

 

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane?  Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.

 

INGREDIENTE

  • Capacul de ciocolată:
  • 110 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • Blat:
  • 90 g morcov,
  • 500 ml apă,
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 9 linguri făină (180 g),
  • 95 ml ulei,
  • 5 g pudră de vanilie,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Crema de ness:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao Dr. Oetker,
  • 1 linguriță ness,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță colorant natural pudră roșu,
  • 1 linguriță apă fierbinte,
  • bezele,
  • pătrățele de ciocolată (Schogetten),
  • marshmallow,
  • bomboane cu lichior,
  • margaretă cu frunze de napolitană Dr. Oetker,
  • fluture de napolitană,
  • inimioare și perle de zahăr Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cutie cadou:

 

 

Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aprox 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.

 Blatul: se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert în aprox 500 ml apă, însă e posibil să mai trebuiască să completați cu apă la fierbere, ai mei au fiert tare greu. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.

Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 min, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).

 Crema de ness: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.

 Montare: se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.

 Decor: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează. Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.

Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.

Se dă la frigider până la servire.

 

 

Porţii: 12

Timp de coacere: 30 min;

Timp de pregătire: 3h

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:   https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-cutie-cadou.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cutie cadou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone